Pas op voor dubbele inhoud en andere SEO tips

Zorg ervoor dat alle inhoud die op jouw site wordt gepubliceerd, unieke inhoud is. Zoekmachines bestraffen dubbele inhoud.

Als je inhoud op je blog plaatst van externe bijdragers, zorg er dan voor dat ze je altijd unieke inhoud bieden. Je kunt eenvoudig controleren of inhoud niet wordt gedupliceerd door bepaalde zinnen uit de blogpost te kopiëren en te plakken in de Google-zoekbalk. Als een vergelijkbaar bericht in de zoekresultaten verschijnt, weet je dat je te maken hebt met dubbele inhoud, die niet op je blog mag worden geplaatst.

Als je om de een of andere reden nog steeds dubbele inhoud op je blog wilt plaatsen, voeg dan de canonieke tag toe aan je oorspronkelijke bericht om gebruikers op de hoogte te stellen van zoekmachines en te voorkomen dat je wordt gestraft.

Zet niet-herkende externe links in nofollow

Met de Penguin-update (nu volledig geïntegreerd in het algoritme) jaagt Google op links van slechte kwaliteit, die uitsluitend zijn geïntegreerd om SEO te beïnvloeden. White linkbuilding wordt hiermee gestimuleerd. Als een link geen waarde biedt voor jouw lezers, heroverweeg dan om deze op jouw site op te nemen.

Bovendien moeten gesponsorde dofollow-links van jouw blog worden verbannen. Alleen betrouwbare externe links van hoge kwaliteit die toegevoegde waarde bieden voor gebruikers, mogen in dofollow worden toegevoegd.

Als je niet zeker bent van de kwaliteit van een site, maar toch een link wilt toevoegen, geef dit dan aan bij zoekmachines met behulp van het nofollow-attribuut, dat de overdracht van autoriteit (link juice) van je blog naar de genoemde site zal voorkomen.

Om nofollows-links in één oogopslag te identificeren en te onderscheiden van dofollows-links, kun je add-ons zoals Linkparser gebruiken.

Interne links toevoegen

Het is niet altijd zo eenvoudig om bezoekers naar je blog te krijgen: er is veel creativiteit op sociale netwerken en veel SEO-werk voor nodig om je blogposts in de eerste zoekresultaten te positioneren. Zodra je artikelen genoeg bezoekers trekken, probeer ze dan zo lang mogelijk op je blog te houden.

Om dit te doen, moet je veel interne links in jouw artikelen opnemen om de interne navigatie en de tijd die je op jouw site doorbrengt te vergroten (twee Google SEO-factoren).

Jouw bezoekers kunnen andere artikelen ontdekken (misschien minder goed gerefereerd maar net zo interessant) en je verhoogt het aantal pageviews.

Gebroken links verwijderen

Wanneer je links aan jouw site toevoegt, of dit nu interne of externe links zijn, is het mogelijk dat de URL van de pagina waarnaar je jouw gebruikers verwijst, wordt gewijzigd of verwijderd.

Om een ​​slechte gebruikerservaring te voorkomen, controleer je blog regelmatig op gebroken links. De 404-fout (pagina bestaat niet) is een veelvoorkomende reden voor dit probleem. Als je er een vindt, kun je de betreffende links verwijderen, vervangen door een andere link of een omleiding maken. Seeders kan je al dit werk uit handen nemen.