Schoonmaakdiensten – met glans elke week geslaagd

Het goede dat een schoonmaakdienst doet blijft eigenlijk in het verborgene. Door regelmatig een schoonmaakbedrijf langs te laten komen, blijven namelijk kantoren en bedrijven goed schoon. Omdat er geregeld schoon wordt gemaakt, zie je bijna niet dat een schoonmaakdienst goed werk levert. Maar als je ze een maandje buiten de deur houdt, kun je aan alles aflezen dat de boel smeriger is dan voorheen. Aangekoekt vuil, vetresten, stofnesten, plakkerige bureautafels, muf textiel, lamellen met vuilrandjes en plekken op de werkvloer. Dat krijg je als de schoonmaakdienst een maand met vakantie gaat. Gelukkig kunnen de schoonmakers ook tijdens vakantieperiodes gewoon langskomen zodat kleverige toetsenborden en beduimelde prullenbakken geen kans krijgen. Goede schoonmaakdiensten houden niet op in de kantoorruimtes. Die gaan ook de toiletblokken in waar weer een andere hygiëne standaard hoog valt te houden.

Voorschriften voor goede hygiëne

De medewerkers van schoonmaakdiensten hebben zich aan een pakket van nauwkeurige regels te houden bij het uitoefenen van zijn taak. Die regelgeving bestaat uit aspecten met betrekking tot veiligheid en milieu maar zeker ook door allerlei hygiënevoorschriften. Een ervaren schoonmaker weet ook welke reinigingsmiddelen veilig en effectief tegelijk zijn. Zo kent hij het verschil tussen het reinigen van een dure marmer vloer of een type lamel textiel. Vandaag de dag heeft een schoonmaker ook oog voor het milieu. Een schoonmaakmiddel moet goed werken. Maar je kunt geen middelen meer nemen die in de natuur moeilijk afbreekbaar zijn. Na het schoonmaken wordt het vervuilde water immers geloosd. Elk emmertje opnieuw. Trappenhuizen of kantoren, ze kunnen echt wel vlekkeloos schoon gemaakt worden zonder het milieu te bevlekken.

Schoonmaakdiensten gaan het gevecht aan met ziektekiemen

Zodra scholen uitgaan, werknemers hun biezen pakken en kantoren verlaten en bedrijfshallen leegstromen, staan de medewerkers van schoonmaakdiensten paraat. Die gaan dan aan de slag om je kantoor of bedrijf een makeover te geven. De rust van de ruimtes wordt uitgebuit om deze zó schoon te maken dat bacteriën en virussen hun biezen pakken. Een goede hygiëne ligt ook aan de basis van een gezond werkklimaat. Zo bleek dat ook uit de Covid-19 periode. Een simpel doekje over het toetsenbord halen kan iedereen. Schoonmakers gebruiken specifieke sprays om de toetsen bacterievrij te krijgen.

Algemene ruimtes: schoon zijn ze weer!

Je kunt schoonmaakbedrijven inschakelen voor het gewone dweil- en stofzuigwerk, voor afstoffen en poetsen. Maar veel schoonmaakdiensten zijn ook gespecialiseerd in zaken als etalages reinigen of glazen wassen. En Verenigingen van Eigenaren zien de schoonmakers ook geregeld voorbij komen in de publieke ruimten van flats of appartementencomplexen. Waar ze entrees en trappenhuizen reinigen en liften en portieken niet vergeten.

Schoonmaakdiensten hebben glazenwassers in dienst

Glasbewassing is ook zo iets dat geregeld gedaan dient te worden. Als je toch je schoonmaakbedrijf al geregeld aan de deur hebt, dan kan die ook wel een trekker en een spons meenemen, nietwaar? Glasbewassing is eigenlijk ook een vak en veel schoonmaakdiensten hebben hier hun specialisatie van gemaakt. Het is een vak omdat je op hoogte dient te werken, een telescoop borstel moet kunnen hanteren en een watermengsel moet maken dat niet de kozijnen aantast of strepen achterlaat. Beding in je contract met een schoonmaker dan ook dat de glasbewassing erbij wordt gedaan. Wellicht levert dat zelfs nog enige korting op.

Klik hier voor meer informatie.